Megsértették az előírásokat

Az MNB felfüggesztette a BTel részvények kereskedését

A Magyar Nemzeti Bank keddtől átmenetileg felfüggesztette a BTel távközlési cég tőzsdei részvényeinek és kötvényeinek kereskedését, mivel a kibocsátó megsértette a rendszeres tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó előírásokat.

2014.11.04 15:54MTI

A moratórium a BTel számára előírt tájékoztatás megtörténtéig, de legfeljebb a november 10-i tőzsdezárásig marad érvényben. A rendszeres tájékoztatásra vonatkozó jogszabályi passzusok megsértése miatt az MNB 5 millió forint bírság megfizetésére kötelezte a kibocsátó társaságot.

A BTel emellett 10 munkanapon belül köteles tájékoztatni az MNB-t arról, hogy milyen konkrét intézkedéseket tesz jogszabályszerű rendszeres tájékoztatási kötelezettségének teljesítésére a továbbiakban.

Egyúttal felszólította a kibocsátó társaságot, hogy 60 napon belül a jogszabályi előírásoknak mindenben megfelelő módon hozza nyilvánosságra 2013. évi éves jelentését.

A jegybank arra is kötelezte a BTel-t, hogy legkésőbb egy munkanapon belül tájékoztassa a nyilvánosságot az MNB által működtetett hivatalos információtárolási rendszerben (www.kozzetetelek.hu) a 2014. május 5-én általa publikált egyik közgyűlési dokumentumhoz kapcsolódó körülményekről.

Ezek ugyanis közvetlenül érinthetik a BTel megítélését, illetve az általa nyilvánosan forgalomba hozott értékpapírjai értékét vagy hozamát - olvasható a közleményben.

Az előírt tájékoztatást vagy a felfüggesztési idő lejártát követően a jegybank haladéktalanul intézkedik az értékpapírok tőzsdei kereskedésének visszaállításáról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.