Egyelőre változatlan az alapkamat

Elemzők szerint érnek az újabb MNB-kamatcsökkentés feltételei

A magyar gazdaság makrokörnyezete egyre inkább arra vall, hogy nem lehet kizárni a Magyar Nemzeti Bank (MNB) enyhítési ciklusának jövő évi újrakezdését - vélekedtek londoni pénzügyi elemzők a 2,10 százalékos alapkamatot változatlanul hagyó keddi monetáris tanácsi ülés után.

2014.10.28 15:19MTI

William Jackson, az egyik legnagyobb citybeli pénzügyi-gazdasági elemzőház, a Capital Economics felzárkózó piacokkal foglalkozó vezető elemzője kiemelte: a cég növekedéskövető modellje (GDP Tracker) azt valószínűsíti, hogy a magyar gazdaság éves növekedési üteme 2,8 százalékra lassult a harmadik negyedévben az előző negyedévi 3,9 százalékról.

Ehhez járult az éves fogyasztói árindex szeptemberben mért 0,5 százalékos visszaesése. Bár az infláció később gyorsulni fog, a legutóbbi adatok erősítik az újabb kamatcsökkentés mellett szóló érveket - vélekedett Jackson.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.