Statisztika

KSH: 3,8 százalékkal nőtt a szálláshelyek forgalma augusztusban

Augusztusban 4,3 százalékkal több külföldi vendég 1,2 százalékkal több vendégéjszakát töltött el a magyarországi szálláshelyeken, mint egy évvel azelőtt, a belföldi vendégek száma 8,0, az általuk eltöltött éjszakák száma 6,1 százalékkal nőtt.

2014.10.08 09:11MTI

Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdai jelentése szerint a vendégek száma együttesen 6,3, a vendégéjszakák száma 3,8 százalékkal haladta meg a tavaly augusztusit.

A kereskedelmi szálláshelyek bruttó árbevétele 9,9 százalékkal volt nagyobb a 2013 augusztusinál, és 40,3 milliárd forintot tett ki. A szállodák szobakihasználtsága 68 százalékos volt, 1,5 százalékponttal jobb, mint a múlt év azonos hónapjában.

Az év első nyolc hónapjában a külföldiek által eltöltött vendégéjszakák száma 2,2, a belföldieké 8,4 százalékkal nőtt a múlt év azonos időszakával összevetve. A szálláshelyek bevétele 9,7 százalékkal 219,5 milliárd forintra nőtt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.