Több évnyi stagnálás után

Boeing: 20 év alatt megduplázódik a világ légiáru-forgalma

Több évnyi stagnálás után erős jelek mutatnak az üzletág fellendülésére, jelenleg hosszútávon is fenntartható ütemben bővül a szektor.

2014.10.07 15:54MTI
freedigitalphotos.net/James Barker

A Boeing előrejelzése szerint a következő húsz évben megduplázódik a világ légiáru-forgalma, az éves növekedési ráta 4,7 százalékos lehet.

Az amerikai repülőgépgyártó keddi, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint több évnyi stagnálás után erős jelek mutatnak az üzletág fellendülésére, jelenleg hosszútávon is fenntartható ütemben bővül a szektor.

Emlékeztettek, hogy a légi áruforgalom 2013 második negyedévében kezdett növekedni, az idei évben a legnagyobb bővülést produkálhatja a piac 2010. óta.

A korábbi stagnálás a Boeing szerint két fő okra vezethető vissza: a gazdaság és a kereskedelem lassulására főként a légi áruforgalom csomópontjaiban.

A Boeing friss előrejelzésében rámutatott: Ázsia, Észak-Amerika és Európa maradhat a világ légiáru-forgalmának fő piaca, de az Ázsián belüli és a kínai belföldi forgalom bővülhet a legnagyobb mértékben.

Ezzel egyidejűleg az everetti cég úgy számol, hogy 840 új gyártású és 1330 utasszállítóból átalakított áruszállító repülőgépre lesz szükség 2033-ig.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.