Orosz embargó

Már igénybe vehetők az unió által nyújtott tejtermék támogatások

Az orosz importtilalom következtében kialakult piaci helyzet kezelésére, az Európai Unió megnyitotta előbb a sovány tejpor és a vaj, majd a sajt magántárolási támogatás igénybevételének lehetőségét

2014.09.08 13:38MTI
freedigitalphotos.net/anankkml

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) közleménye kiemelte, hogy sajt esetében a magántárolási támogatás a közösség valamennyi tagországát figyelembe véve összesen 155 ezer tonna sajtra vehető igénybe.

További intézkedésként az EU az intervenciós sovány tejpor és vaj felvásárlási időszakát 2014. december 31-ig meghosszabbította.

A döntés meghozatalát követően az MVH elkészítette a változásokhoz kapcsolódó és az intézkedésekben való részvétel feltételeit tartalmazó közleményeit, amelyek a hivatal oldalán a www.mvh.gov.hu címen megtalálhatóak.

Oroszország augusztus 7-én vezette be egy évre szóló az Európai Unióra és más országokra is vonatkozó importtilalmát, mely az uniós tejtermék ágazatot is sújtotta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.