Budapesti Szelektív Kupa

Online játékkal népszerűsítik a szelektív hulladékgyűjtést

2014 végéig minden fővárosi háztartás megkapja a papír, illetve a műanyag és fém gyűjtésére szolgáló kukákat. A szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítésére a főváros Budapesti Szelektív Kupa címmel online játékot szervez.

2014.09.08 13:28Havariapress
freedigitalphotos.net/anankkml

A szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítésére szervezett játékban azok a budapesti lakóházak - családi házak, társasházak és szövetkezeti házak - vehetnek részt, amelyek már megkapták az Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. (FKF) kék és sárga fedeles szelektív tartályait.

A szeptember 5-én indult online játék a jatek.hazhozmeno.hu internetes oldalon érhető el, és három fordulóból áll. A játékosoknak először egy 12 kérdésből álló totót kell kitölteniük.

Azok a házak, amelyek legalább 9 kérdésre helyesen válaszolnak, a második fordulóba jutnak, ahol a gyakorlatban kell bizonyítaniuk, hogy helyesen gyűjtik a papír-, illetve a műanyag és fémhulladékokat.

A szakszerű szelektálást a mindennapokban az FKF ,,kommandója" ellenőrzi, úgyhogy érdemes alaposan átolvasni és betartani a szelektív gyűjtés szabályait. A harmadik fordulóba jutó házak sorsoláson vesznek részt, az össznyeremény egymillió forint.

A játékkal a fővárosi önkormányzatnak az a célja, hogy felhívja a budapestiek figyelmét a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára, és arra is, hogy a gyűjtés során néhány alapvető szabályt be kell tartani ahhoz, hogy a szelektíven gyűjtött anyagok újrahasznosíthatóak legyenek.

A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés keretében az FKF összesen négyszázháromezer új tartályt telepít Budapesten; 2014 végéig minden fővárosi háztartás megkapja a papír, illetve a műanyag és fém gyűjtésére szolgáló kukákat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.