"Next Generation"

Magyar díjazott a Holcim Awards fenntartható építészeti világversenyen

A Holcim Foundation által negyedik alkalommal meghirdetett, 2 millió dollár összdíjazású Holcim Awards fenntartható építészeti világversenyen Dankházi András magyar építész díjat nyert a "Next Generation" kategóriában.

2014.09.05 15:38MTI
freedigitalphotos.net/KROMKRATHOG

A szerdai moszkvai regionális eredményhirdetésen összesen tizenkét munkát ismertek el - közölte a 70 országban működő Holcim-csoport magyar leányvállalata pénteken az MTI-vel.

A versenyek a világ régióiban zajlanak, majd ezek nyertesei kerülnek be a következő évi végső értékelésbe. A magyar építész az európai versenyen kapott díjat azzal a tervvel, amely az épületet környező hőerőművekből kibocsátott hűtővizet hasznosítja.

A hűtővíz - sótalanítás után - fűtésre és ivóvízként is hasznosítható. Része a projektnek az épület tetejére tervezett úszómedence, amelyet szintén a hűtővízzel fűtenek.

A 2008-as Holcim Awards versenyen a végül meg nem épült kormányzati negyed terve elnyerte az európai fődíjat. A tervező csapat vezetője Janesch Péter volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.