Csökkentette az euró-alapkamatot az EKB

Eltűnt a kamat Európából

Az Európai Központi Bank (EKB) 0,05 százalékra csökkentette az irányadó kamatát 0,15 százalékról csütörtöki kamatdöntő ülésén.

2014.09.04 14:45MTI
Forrás: Wikipedia

A döntés nem felelt meg a piaci várakozásoknak, az elemzők többsége arra számított az EKB nem változtat irányadó kamatrátáján.

Az EKB lejjebb vitte a 0,1 százalékos negatív betéti kamatát is, amely most már mínusz 0,20 százalékon áll.

Az EKB döntése után a forint árfolyama azonnal erősödni kezdett az euróval szemben. A döntés előtt az eurót 312,93 forint körül jegyezték, utána 311,98 forintra esett a jegyzés.

Az euró nagyot gyengült a dollárral szemben is, az euró árfolyama a döntés előtt 1,3131 dollár volt, utána 1,3037 dollár.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.