Ingatlan

Kelendők a több ezer négyzetméteres irodák Budapesten

A hasonló szerződések által felszívott teljes irodaterület 44 ezer négyzetméterről több mint háromszorosára, 150 ezer négyzetméter fölé ugrott.

2014.09.03 18:20MTI

Újra keresik a több ezer négyzetméteres irodákat Budapesten, viszont egyre kevesebb olyan irodaház van, amely ki tudná szolgálni ezt a növekvő igényt - derül ki a Laurus Irodaházak és a Robertson Hungary ingatlan-tanácsadó friss elemzéséből.

A szerdán az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint egy év alatt megduplázódott a kétezer négyzetméternél nagyobb összefüggő irodaterületet érintő tranzakciók száma a budapesti irodapiacon. Míg 2013 első félévében összesen 13, addig 2014 első hat hónapjában már 27 ilyen tranzakció történt. A hasonló szerződések által felszívott teljes irodaterület 44 ezer négyzetméterről több mint háromszorosára, 150 ezer négyzetméter fölé ugrott - írja az ingatlan-tanácsadó cég.

Az idei első féléves kiugró növekedés elsősorban a meglévő szerződések újratárgyalásából adódott, több nagy bérlő is így igyekezett kedvezőbb pozícióba kerülni. Azonban a mozgolódás azt mutatja, hogy a bérlők keresik a lehetőségeket, így egyre nagyobb az esélye annak, hogy az igényeiket a piacon lévő legújabb irodaházakban találják meg - idézi a közlemény Vuk Ágnest, a Laurus Irodaházak projektvezetőjét. A szakértő a jelenlegi trend erősödésére, a több ezer négyzetméteres egybefüggő irodák iránti igény további növekedésére számít.

Jelenleg a fővárosban csupán 17 olyan irodaház van, amely 2000 négyzetméter feletti egybefüggő területtel rendelkezik - hívja fel a figyelmet a közleményben Tilki Róbert, a Robertson Hungary ügyvezető igazgatója, aki hozzátette: bár Budapesten mintegy 570 ezer négyzetméternyi irodaterület áll üresen, ez a kínálat nagyon elaprózódott, főleg 500-800 négyzetméteres összefüggő irodákat lehet találni - jegyezte meg a szakértő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.