Az OTP Bank szerződései megfeleltek

Devizahitelek: Csányi is védi a mundér becsületét

Az OTP Bank elnök-vezérigazgatója úgy fogalmazott, nem látja túl biztatónak a helyzetet.

2014.08.27 17:46MTI

Az OTP Bank szerződései mindig megfeleltek az akkori törvényi előírásoknak - jelentette ki Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója szerdán az InfoRádiónak, hozzátette ugyanakkor, hogy nyilván nem feleltek meg annak a döntésnek, amit a Kúria utólag hozott.

A várható ítéletekről szólva úgy fogalmazott: a banki szerződések különbözőek, nehéz jósolni, hogy a többi bank milyen szerződéseket kötött, és ettől függően lesznek-e eltérő ítéletek.

Csányi Sándor szerint egyrészt rövid határidőt biztosít a törvény a bíróságnak, másrészt korlátozza a mozgásterét is azzal, hogy csak azt vizsgálhatja, hogy a törvényben foglalt feltételeknek megfelelt-e a bank.

Az OTP Bank elnök-vezérigazgatója úgy fogalmazott, nem látja túl biztatónak a helyzetet.

Az árfolyamrés-különbözet elszámolásáról azt mondta: nem tudja, mi lesz a végső döntés. A bankszövetségnek voltak egyeztetései különböző állami szervekkel, illetve a jegybankkal. A kormány fogja eldönteni, hogy az elszámolásról szóló törvényben milyen előírásokat fogalmaz meg - közölte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.