0,2 százalékos csökkenés

Veszített lendületéből a német GDP-növekedés

A második negyedévben ár-, szezonális és naptári hatástól megtisztítva az előzetes adatok szerint 0,2 százalékkal csökkent a német GDP az első negyedévihez képest.

2014.08.14 08:51MTI
freedigitalphotos.net/Stuart Miles

Elemzők 0,1 százalékos csökkenést vártak negyedéves összevetésben. Az első negyedévi GDP-növekedést a 2013 negyedik negyedévihez képest 0,8 százalékról 0,7 százalékra csökkentette a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis.

A tavalyi negyedik negyedévben 0,4 százalékos volt a GDP-növekedés negyedéves mértéke. A második negyedévben évi 0,8 százalékkal nőtt a német GDP az első negyedévi 2,5 százalékkal szemben. Elemzők 1,5 százalékos növekedést vártak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.