Devizahitelek

Az MNB útmutatójának alkalmazását durván bukná az OTP Bank

Jelentősen növelné az OTP Bank várható és potenciálisan felmerülő veszteségét a devizaalapú fogyasztói kölcsönszerződések árfolyamrés semmissége miatti átszámításáról.

2014.08.11 20:15MTI

A hitelintézet közleménye szerint az OTP Csoport várható visszatérítési kötelezettsége az iránymutatás alkalmazása esetén - az árfolyamrés alkalmazásának semmissége következtében - a korábban jelzett, adózás előtt mintegy 27 milliárd forinttal szemben mintegy 41 milliárd forinttal csökkentené a bank eredményét.

Az iránymutatás az egyoldalú szerződésmódosítások tisztességtelensége kapcsán nem tartalmaz számítási módszertant, azt vélhetően törvény fogja később szabályozni. Itt is az iránymutatásban szereplő módszertant alkalmazva a július 4-i rendkívüli tájékoztatásban jelzett 110-120 milliárd forinthoz képest mintegy 177 milliárd forint lenne a potenciálisan felmerülő negatív adózás előtti eredményhatás - írja közleményében a hitelintézet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.