158 milliárd forint

Nőtt a háztartási vegyi áruk, kozmetikumok kiskereskedelmi forgalma

Magyarországon a háztartási vegyi áruk, kozmetikumok kiskereskedelmi eladása az első fél évben mintegy 158 milliárd forintot ért el, ami 6 százalékkal több a tavalyi január-júniusi értéknél, mennyiségben ez idő alatt 2 százalékkal emelkedett a forgalom.

2014.08.04 12:54MTI
freedigitalphotos.net/just2shutter

A Nielsen piackutató hétfői tájékoztatása szerint átlag felett nőtt a boltok bevétele és eladott mennyisége mosószerből, öblítőből, dezodorból.

Értékben mérve kiemelkedik a konyhai törlőkendők, dekor kozmetikumok, fogkefék és szájvizek eladása, mennyiségben számolva az átlagnál jóval több toalett papírt, tusfürdőt, szappant és borotvapengét értékesítettek az első fél évben.

Barta Mónika, a Nielsen ügyfélkapcsolati igazgatója a közleményben kiemelte: a kedvező változás egyik lényeges oka, hogy erősödik a magyar fogyasztók bizalma, a kiskereskedelem kedvező forgalmi adatai igazolják, hogy a fogyasztói bizalom változásának hatása mintegy fél év múlva érvényesül a kiskereskedelmi eladásokban is.

A Nielsen felmérése szerint az első hat hónapban a háztartási vegyi áruk és kozmetikumok értékben mért forgalmának legnagyobb része, 34 százaléka a hipermarketre jutott, utána következik a drogéria 32, majd a szupermarketet és a diszkontot magában foglaló 401-2 500 négyzetméteres csatorna 21 százalékkal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.