Devizahitel

900 milliárd a devizahitelek rendezésére

A pénzügyi rendszernek 600-900 milliárd forintba kerülhet az árfolyamrés és az egyoldalú kamatemelés tisztességtelen alkalmazása miatti visszatérítés.

2014.06.28 08:05MTI
Forrás: Wikipedia

A Magyar Nemzet szombati számában Balog Ádám elmondta, hogy ez az összeg nem okoz gondot a bankrendszer stabilitásának, de hosszabb távon átrendezheti egyes bankok piaci pozícióját, egyes bankok átgondolják majd magyarországi szerepvállalásukat.

Hosszú távon a mérgező eszközök, a lakossági devizahitelek kikerülése a banki mérlegekből egészségesebbé teszi a magyarországi pénzintézetek működését - mondta Balog Ádám.

A szakember közölte azt is, hogy a benyújtott törvényjavaslat elfogadását követően a jegybank iránymutatással szolgál majd az átszámítás módszertanáról és ellenőrzi annak alkalmazását.

Balog várakozásai szerint a bankok egy része vitatja majd, hogy jogtalanul emelt kamatot és pereket indít.

"A jegybank figyelemmel fogja kísérni hogy az összes érintett hiteltípusra kiterjedően helyesen számolnak-e a bankok, illetve szakmai segítséget nyújt a jogtalan kamatemelések miatt pereskedő bankok érvelésének áttekintésére" - fogalmazott az alelnök.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.