Gázárvita

Nincs fennakadás az orosz földgázszállításban

Magyarország nem tapasztalt semmiféle fennakadást vagy zavart a földgázszállításban, Ukrajna irányából folyamatosan érkezik a szerződés szerinti gázmennyiség.

2014.06.24 18:45MTI
Freedigitalphotos renjith krishnan

Seszták Miklós magyar nemzeti fejlesztési miniszter kedden Bécsben tárgyalt az orosz társtárca vezetőjével, Alekszandr Novak energiaügyi miniszterrel. A találkozón a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tájékoztatása szerint a miniszterek áttekintették a két ország közötti energetikai kapcsolatok fejlesztésének lehetőségeit és az orosz földgázszállítás helyzetét.

A közlemény szerint Seszták Miklós a megbeszélésen hangsúlyozta: a regionális energiaellátás biztonsága érdekében szükség van új szállítási útvonalakra. Magyarország ezért szorgalmazza az Európai Unió és Oroszország között nemrégiben megakadt, a Déli Áramlat projekt megvalósításának feltételeiről szóló tárgyalások mielőbbi folytatását - szögezte le a nemzeti fejlesztési miniszter.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.