A Bundeswehr tartalékaiból

Megérkeztek az első német harckocsik Lengyelországba

A harckocsik megvásárlásáról tavaly novemberben írtak alá szerződést a felek. Az áruk mintegy 180 millió euró (mintegy 55 milliárd forint).

2014.05.23 07:32MTI
Forrás: youtube.com

Megérkeztek Lengyelországba az első német harckocsik, amelyekből 119-et vásárolt a lengyel kormány. Donald Tusk miniszterelnök csütörtökön felkereste Zaganban azt a bázist, ahol a tankokat elhelyezik - jelentette a sajtó.

Ez jelentősen erősíteni fogja védelmi képességeinket, ezen felül társadalmi és ipari haszon is származik a megvásárlásukból - mondta a kormányfő, aki szerint 2-2,5 ezer munkahely jön létre 2016-ig, amikor a 119 darab harckocsit és mintegy 200 műszaki támogató járművet teljesen leszállítják.

Az első csoportban 11 darab Leopard 2A5 típusú tank érkezett Lengyelországba a német hadsereg, a Bundeswehr tartalékaiból. "Ezek nem teljesen újak, de csúcsminőséget képviselnek" - mondta Tusk a látogatáskor a sajtónak.

A harckocsik megvásárlásáról tavaly novemberben írtak alá szerződést a felek. Az áruk mintegy 180 millió euró (mintegy 55 milliárd forint).

Lengyelország egy évtizeddel korábban már megvett Németország tartalékaiból 128 darab Leopard 2A4 típusú, felújított harckocsit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.