Vételi ajánlat

Az AstraZeneca hajthatatlan: nem kell nekik a Pfizer 118 milliárd dollárja

Az AstraZeneca brit gyógyszeripari csoport hétfőn elutasította amerikai riválisa, a Pfizer megemelt, részvényenkénti 55 fontos ajánlatát.

2014.05.19 10:06MTI

A Pfizer az új vételi ajánlat bejelentésekor jelezte, hogy az összességében csaknem 118 milliárd dolláros ajánlat az utolsó próbálkozása, ha az AstraZeneca kikosarazza, nem érdekli többé a brit cég.

Az AstraZeneca szerint a felajánlott összeg túl alacsony, a cég részvényeseinek az egyesülés bizonytalanságot és kockázatot jelentene.

A Pfizer-AstraZeneca tranzakció lett volna minden idők legnagyobb értékű vállalati felvásárlása a brit gazdaságtörténetben.

A világszerte 50 ezer alkalmazottat foglalkoztató AstraZeneca a tizedik legnagyobb brit vállalat.

A New York-i székhelyű Pfizer az elmúlt években több nagy értékű akvizíciót is végrehajtott. Legutóbb 2009-ben vásárolta fel 68 milliárd dollárért Wyeth nevű amerikai riválisát, a Warner-Lambert 2000-ben lezajlott 93 milliárd dolláros felvásárlási ügylete pedig az egyetemes gazdaságtörténet egyik legnagyobb vállalati akvizíciója volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.