Duna House

Felgyorsult az ingatlanok eladása áprilisban

Vidéken 7 százalékkal 190 napra csökkent az értékesítés ideje, Budapesten 21 százalékkal javult a mutató 139 napra.

2014.05.16 11:47MTI
Forrás: youtube.com

Áprilisban gyorsabban keltek el az eladó ingatlanok, mint egy hónappal korábban a Duna House adatai szerint, ami az ingatlanpiac fellendülésére utalhat - közölte a Duna House pénteken.

A Duna House a márciusban és áprilisban eladott ingatlanok értékesítési idejének összehasonlításával megállapította, hogy míg márciusban átlagosan 192 nap alatt kelt el egy ingatlan, addig áprilisban 170 nap alatt.

Vidéken 7 százalékkal 190 napra csökkent az értékesítés ideje, Budapesten 21 százalékkal javult a mutató 139 napra.

A korábban már bemutatott, és a növekedés jeleit sejtető adatok közül kiemelik, hogy nőtt az adás-vételek száma, magasabb a kereslet, mint tavaly bármikor, csökken az alku mértéke és nő a hitelfelvételi kedv.

A cég közleménye szerint ezeket az adatokat azóta több piaci szereplő is megerősítette, sőt a KSH javuló építési kedvről is beszámolt. Az ingatlan franchise hálózat elemzői erős májusi forgalomra számítanak, és ha kitart a lendület, akkor véleményük szerint az első negyedév stagnálása után a következő időszakban elindulhat az árak óvatos emelkedése is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.