Májusban

Lepaktálhat Kínával a Gazprom

Az orosz cég arról számolt be, hogy a régóta, egy évtizede folyó tárgyalásokon ezúttal "komoly előrehaladást sikerült elérni".

2014.04.09 13:51MTI

Májusban földgázszállítási megállapodást köthet az orosz Gazprom és a kínai állami CNPC olajipari vállalat. A szerződés az év végén lép életbe a tervek szerint - jelentette be szerdán a Gazprom.

Az orosz cég arról számolt be, hogy a régóta, egy évtizede folyó tárgyalásokon ezúttal "komoly előrehaladást sikerült elérni" azzal kapcsolatban, hogy Kína milyen áron vásárolja az orosz földgázt. Részleteket nem közöltek, a pekingi tárgyalásokon részt vett Alekszej Miller, a Gazprom vezetője.

A Gazprom korábban azt közölte, hogy évi 38 milliárd köbméter földgáz eladásáról tárgyal Kínával, a szerződést hosszú távra, 30 évre tervezik megkötni.

A Gazprom és a CNPC még 2004 októberében kötött stratégiai együttműködési megállapodást oroszországi földgáz kínai szállítási lehetőségeinek felmérésére, illetve közös gázfeldolgozó és petrokémiai projektek indításának megvizsgálására, előkészítésére Oroszország keleti területein vagy harmadik országokban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.