100 milliós bírság a versenyhivataltól

Az éremkibocsátó fellebbez a GVH döntése ellen

A Magyar Éremkibocsátó Intézet Kft. értetlenül áll a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elmarasztaló határozata előtt, és fellebbezni fog ellene, mivel a cég tevékenysége a hatályos törvényi előírások betartása által jogkövető magatartáson alapul.

2014.04.04 15:14MTI
freedigitalphotos.net

A cég azután közölte ezt az MTI-vel, hogy a GVH pénteken közzétette: a Magyar Éremkibocsátó Intézet Kft. megtévesztette a fogyasztókat a különböző érmék értékesítését népszerűsítő kampányában, ezért 100 millió forint bírságot kell fizetnie.

A Gazdasági Versenyhivatal megállapította, hogy a vállalkozás a fogyasztók megtévesztésére alkalmas kereskedelmi gyakorlatot folytatott, amikor a termékeit népszerűsítő reklámokban a „Magyar Éremkibocsátó Intézet” megnevezést alkalmazta, mellőzve a cégformára történő utalást (kft.), és azt közölte, hogy egyes nemzeti pénzverdék hivatalos forgalmazója; ezzel a hivatal szerint valótlanul a vállalkozás állami elismertségének látszatát keltette a fogyasztókban.

A cég erre reagálva közölte: a Magyar Éremkibocsátó Intézet Kft. a versenyhivatali eljárás során alátámasztotta, hogy a világ legismertebb pénzverdéinek hivatalos forgalmazója, így többek között a Kanadai Királyi Pénzverde, az Osztrák Állami Pénzverde és a Királyi Pénzverde (Egyesült Királyság) kibocsátásait értékesíti.

A Magyar Éremkibocsátó Intézet Kft. nevének bejegyzését a magyar cégbíróság jóváhagyta, továbbá a vállalat rendelkezik a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal Nemesfém Vizsgáló és Hitelesítő Hatóság engedélyével, amely előfeltétele volt éremkibocsátói tevékenysége megkezdésének és folytatásának - szögezték le.

Hozzátették: a cég által forgalmazott külföldi emlékérméket és saját kibocsátású érméiket elismert magyar és külföldi éremművészek tervezik, neves pénzverdék készítik, és korlátozott számban kerülnek forgalomba. Ezt az eljárás során a Magyar Éremkibocsátó Intézet szintén igazolta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.