Nagy siker Bakuban

Hazánkat is beválasztották a Turisztikai Világszervezet egyik bizottságába

Magyarországot beválasztották a Turisztikai Világszervezet (UNWTO) program és költségvetési bizottságába az azeri fővárosban rendezett találkozón.

2014.04.04 15:09MTI
MTI

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közleménye szerint Magyarország a Bakuban egyhangúan meghozott döntéssel lehetőséget kapott arra, hogy Európát képviselve aktívan részt vegyen az UNWTO 2014-2015 közötti időszakra vonatkozó munkatervének alakításában.

A szervezet európai regionális bizottságának 57. ülésén Magyarországot Komoróczki István, az NGM tervezéskoordinációért felelős államtitkára képviselte. A kétnapos konferencián a világturizmus legfontosabb trendjeiről és az aktuális turizmuspolitikai kérdésekről esett szó.

Komoróczki István a hatékony turisztikai klaszterek fejlesztéséről rendezett konferencián részletesen bemutatta a témával kapcsolatos hazai tapasztalatokat. Az államtitkárt a konferencia idején fogadta Abulfas Garayev, Azerbajdzsán turisztikai minisztere.

A felek áttekintették a magyar-azeri turisztikai kapcsolatokat, amelyekben további, jelentős potenciál mutatkozik. Hangsúlyozták a Budapest és Baku között 2013 júniusában megindított, közvetlen légi összeköttetés fontosságát, és reményüket fejezték ki, hogy hamarosan sor kerülhet a turizmusért felelős minisztériumok közötti együttműködési megállapodás aláírására.

A két ország közötti turisztikai forgalom fellendítése érdekében a felek további intézkedéseket szorgalmaztak a vízumkönnyítés területén - ismertette a szaktárca.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.