A bajor állami bank pótolta a tőkét

Az OTP veheti meg a pénznyelő MKB-t

Az utóbbi négy évben folyamatosan százmilliárd forint körüli éves veszteséget ért el a válság előtti hiteleibe belefulladó bank, legutóbb 121 milliárd forint volt a mínusz.

2014.04.02 17:45ma.hu
Forrás: MTI

Az OTP Bank egyre közelebb kerül ahhoz, hogy megvásárolja az évek óta veszteséges MKB Bankot - írja az index.hu, a Reuters három, az ügyhöz közel álló forrására hivatkozva.

Az OTP Bank és a BayernLB intenzív tárgyalásokat folytat az MKB Bank adásvételéről ezekben a hetekben, és nemsokára dűlőre juthatnak - állítják a hírügynökség forrásai. Egyelőre abban nem tudtak megegyezni, hogy mennyiért adja el a BayernLB a leánybankját.

Az MKB egy igazi pénznyelő. Az utóbbi négy évben folyamatosan százmilliárd forint körüli éves veszteséget ért el a válság előtti hiteleibe belefulladó bank, legutóbb 121 milliárd forint volt a mínusz. Az utóbbi években a bajor állami bank pótolta a tőkét, ám az állammal kötött megállapodás is kötelezi, hogy hamarosan adja el a magyar leánybankját.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.