Napi 5 centivel

Megkezdődött a Tisza-tó feltöltése

A március 26-áig tartó első ütemben a jelenlegi 620 centiméteres vízállás napi átlagos öt centiméteres duzzasztással 665 centiméterre emelkedik.

2014.03.18 07:25MTI
freedigitalphotos.net

Ahhoz, hogy a síkvidéki tározó vízszintje egy centiméterrel emelkedjen, egymillió köbméter víz kell - jegyezte meg Lovas Attila, a tavat kezelő Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság vezetője.

A jogszabályban rögzített 725 centiméteres nyári vízszint a második duzzasztási fázist követően áll be a 124 négyzetkilométer vízfelületű tározótónál. Ennek ütemezését a tavaszi vízjárás és a hidrometeorológiai helyzet figyelembe vételével határozzák meg - tette hozzá a szakember.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.