Gáz van

Londoni elemzők: ömlik ki a tőke az orosz gazdaságból

Ömlik ki a tőke az orosz gazdaságból az ukrajnai válság kiéleződése óta. A tőkemenekítés csak az idei első negyedévben meghaladhatja az éves orosz hazai össztermék (GDP) 3 százalékát.

2014.03.17 17:12MTI

Az egyik legnagyobb citybeli gazdasági-pénzügyi elemzőház, a Capital Economics felzárkózó piacokkal foglalkozó közgazdászai közölték: becslésük szerint az év kezdete óta nettó 50 milliárd dollárnyi tőkét vontak ki Oroszországból a magánszektorbeli intézményi befektetők. Ez az éves orosz GDP-érték 2,5 százaléka.

A ház szakértőinek számításai szerint ha a tőkemenekítés a következő hetekben is a jelenlegi ütemben folytatódik, akkor az orosz gazdaságból kivont tőke nettó értéke elérheti a 70 milliárd dollárt - az éves orosz GDP 3,2 százalékát - az idei első negyedévben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.