Amerikában

Lopta a McDonald's dolgozói fizetését

Több pert is indítottak ezen a héten a McDonald's gyorsétteremlánc ellen saját alkalmazottai. A dolgozók szerint a cég különböző indokokra hivatkozva gyakorlatilag ellopta a fizetésüket.

2014.03.13 19:49MTI

New York, Kalifornia és Michigan államokban indítottak összesen hét pert ezen a héten a McDonald's ellen.

A jogi elégtételt követelő alkalmazottak szerint a McDonald's nem fizetett nekik a túlóráért, munka közben nem kaptak ebédszünetet és saját pénzükből kellett fizetniük munkaruhájuk tisztíttatását.

A McDonald's dolgozói szerint állítólag olyan esetek is voltak, mikor behívták őket dolgozni, de csak várakozniuk volt szabad, ameddig nem volt elég vendég az étteremben, és a hivatalos munkaidejüket csak a várakozás után indították.

A McDonald's közleménye szerint kivizsgálják az egyes ügyeket és a vádakat, és megteszik a szükséges lépéseket. A közleményben hangsúlyozták, hogy a cégnek és az éttermeiket üzemeltető vállalkozóknak közös érdekük a dolgozókkal való tisztességes bánásmód és az alkalmazottak jóléte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.