Ismét beavatkozott

Bezzeg a szerb jegybank védi a dinárját!

A jegybank nem hozta nyilvánosságra, hogy mekkora összeget áldozott fel devizatartalékából a dinár árfolyamának erősítésére szerdán.

2014.03.12 13:12MTI

A szerb jegybank szerdán ismét kénytelen volt beavatkozni a dinár védelmében, hogy megállítsa a nemzeti valuta gyengülését, miután a múlt héten minden nap erre kényszerült a közelgő, március 16-án tartandó előrehozott parlamenti választások előtti bizonytalanság miatt.

Kereskedők azt mondták, hogy a szerb központi bank szerdán 116,05 dinár/euró árfolyamnál avatkozott be, aminek hatására az euró 115,95 dinárra gyengült.

A jegybank nem hozta nyilvánosságra, hogy mekkora összeget áldozott fel devizatartalékából a dinár árfolyamának erősítésére szerdán.

Péntekig a jegybank az év eleje óta összesen mintegy 730 millió eurót használt fel erre a célra.

A szerb központi bank kedden közölte, hogy a devizatartaléka 10,831 milliárd euróra apadt február végére a január végi 11,126 milliárd euróról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.