Ukrán válság

Lesz gáz-ár-e-me-lés! - riogat a Gazprom

A Gazprom orosz gázipari óriás ismét figyelmeztette Ukrajnát, hogy az első negyedév végétől drágábban szállíthatja a földgázt.

2014.03.03 11:44MTI

Andrej Kruglov, a Gazprom pénzügyi vezetője egy befektetőkkel tartott londoni találkozón hétfőn azt mondta, hogy felülvizsgálhatják a gázár megállapodást Ukrajnával.

A Gazprom egy másik illetékese, Szergej Kuprijanov, a cég szóvivője szombaton azt mondta, hogy Kijevnek 1,55 milliárd dollár tartozása van, és ha Ukrajna nem rendezi a számlát, Moszkva a továbbiakban nem tud kedvezményt adni az orosz gázszállítmányokra.

Oroszország azt követően biztosított kedvezményt Ukrajnának, hogy az időközben hivatalából leváltott Viktor Janukovics ukrán elnök november végén váratlanul bejelentette, hogy Kijev nem írja alá az Európai Unióval évek óta tárgyalt társulási egyezményt. A gáz ára ezer köbméterenként 268,50 dollárra csökkent a Kijevnek 2009 óta érvényben lévő mintegy 400 dollárról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.