Gyógyszeripar

Csökkenhet a máktermelés

Harmadára is visszaeshet a hazai máktermelés azzal, hogy a tiszavasvári Alkaloida a jövőben külföldön kívánja termeltetni az ipari mákot.

2014.02.25 07:09MTI
Fotó: freedigitalphotos.net

A morfintermelésre használt mákszalma felvásárlását a hírek szerint egy szlovákiai gyógyszergyár, a Saneca venné át, az integrátor szerepét pedig két hazai cég töltené be - írta keddi számában a Világgazdaság Isztin Ferencre, a Máktermelők és Termelésszervezők Országos Szövetségének elnökére hivatkozva.

Hozzátették: az Alkaloida tulajdonosa március közepe táján tájékoztatja Tiszavasvári polgármesterét arról, hogyan döntött magyarországi érdekeltsége sorsáról. Mint írták, Tiszavasvári számára az a fő kérdés, hogy a tulajdonos pontosan milyen tevékenységeket számol fel, illetve tart meg, és hogy az elbocsátások hogyan érintik a dolgozólétszámot.

Az indiai Sun Pharma januárban közölt, még nem végleges tervei szerint csak a gyógyszergyártást és a csomagolást tartaná fenn Magyarországon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.