19

Szijjártóék "alig győzték" aláírni a kínai üzleti megállapodásokat

Különösen kedvező lehet a magyar élelmiszeripar számára az, hogy Kína kiadja az exportengedélyeket a sertés, a liba, a kacsa és a nyúlhús exportjára.

2014.02.17 10:20MTI

Tizenkilenc üzleti megállapodás született az Orbán Viktor miniszterelnök kínai látogatása kapcsán rendezett gazdasági fórumon, amelyeknek nyomán tovább bővülhet a Kínába irányuló magyar export - mondta Szijjártó Péter hétfőn, az M1 Ma reggel című műsorában.

Különösen kedvező lehet a magyar élelmiszeripar számára az, hogy Kína kiadja az exportengedélyeket a sertés, a liba, a kacsa és a nyúlhús exportjára - közölte a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára.

A minőségi magyar élelmiszeripari termékek azért is keresettek lehetnek Kínában, mert garantált a GMO-mentességük - tette hozzá a politikus.

Szijjártó Péter elmondta, hogy az elmúlt évben 1,8 milliárd dollár értékű árut és szolgáltatást exportált a magyar gazdaság Kínába, ami lényegesen meghaladta a 2012-es szintet. A megállapodások nyomán - amelyek közül 17 vállalkozások között köttetett - tovább bővülhet a magyar export.

Ezt elősegítheti az is, miszerint Kína regionális turisztikai központot létesít Magyarországon - fűzte hozzá.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: Kínából azt látják, hogy Magyarország egy olyan régió része, amely az európai növekedés zászlóshajója lesz a következő években. Ugyanis a visegrádi négyek vették a legjobban azokat az akadályokat, amelyek az Európai Unió előtt feltornyosultak - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.