A borkínálatot disznótoros egészítette ki

A magyar borrégiókat mutatták be az Európai Parlamentben

Három magyarországi borrégió termékeit mutatta be Schöpflin György fideszes európai parlamenti képviselő az EP brüsszeli székházában.

2014.02.13 07:30MTI

Az egri borvidékről Kovács Nimród borász furmintból és kékfrankosból, a móri borvidékről Csetvei Krisztina Nap és Olló fantázianevű borából, míg Somló-hegyről Baranyai András a juhfark elnevezéssel illetett nedűből hozott magával.

A borkínálatot disznótoros egészítette ki, és Kovács Lázár mesterszakács sajátkezűleg szeletelte fel a mangalicasonkát.

Schöpflin György fröccsismereti tájékoztatóval is ellátta a megjelent mintegy négyszáz érdeklődőt. A magyar és angol nyelvű ismertetőből kitűnik, hogy a "maflás" (öt deci bor, öt deci szóda) angol elnevezése "dimwit", a "viceházmester" (három deci bor, két deci szóda) megfelelője a "deputy concierge", a "tömbházmestert" (négy deci bor, egy deci szóda) azonban már "landlord"-ként kell angolul rendelni.

A Nagy-Britanniában élő Schöpflin szerint létezik a fröccsnek egy "magyar-angol" változata is: hat deci bor és három deci szóda, az 1953-as futballmeccs emlékére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.