Vonzóbbá tennék a városmagot

Háromnegyed milliárdos belváros-fejlesztés Győrben

Csaknem háromnegyed milliárd forintból kezdődik újabb belváros-fejlesztési program Győrben.

2014.02.04 17:43MTI

Borkai Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester emlékeztetett arra: az elmúlt években hétmilliárd forintnyi fejlesztést hajtottak végre a belvárosban. A cél az, hogy mind a helyiek, mind a turisták számára vonzóvá tegyék a városmagot.

Ennek elemeiként említette az olyan, szintén e projekthez tartozó elemeket, mint a tematikus idegenvezetések rendszere, a város szépségeit bemutató fotókiállítás, egy belvárosi információs tér kialakítása vagy a győri legendák felelevenítése, amelynek része a már eredményeket elérő, de széles körben még nem ismert helyiek bemutatása.

Az eseményen elhangzott: a felújítás során a belváros eddig meg nem újult nagyobb utcái mellett számos, ezeket összekötő köz kap új útburkolatot, közvilágítást. A külső munkálatok az időjárás függvényében heteken belül megkezdődnek, és őszre fejeződnek be.

Grászli Bernadett, a győri Rómer Flóris Városi Művészeti és Történeti Múzeum igazgatója elmondta: a projekt már megvalósult része, hogy mintegy 60 millió forintból kialakították a múzeum léghűtéses rendszerét; ez egyszerre szolgálja a tárgyak állagmegóvását, valamint a látogatók és a dolgozók kényelmét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.