Mol-INA-ügy

Hernádi keresetet nyújtott be a zágrábi bíróság ellen

Keresetet nyújtott be a horvát alkotmánybíróságra a zágrábi megyei bíróság ellen Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója.

2014.01.20 08:11MTI
MTI

A Magyar Nemzet hétfői száma szerint az elnök-vezérigazgató a keresetét arra alapozza, hogy a zágrábi megyei bíróság megsérti alkotmányos jogait azzal, hogy nem hajlandó addig tárgyalni a letartóztatására kiadott határozat elleni fellebbezését, amíg nincs letartóztatva.

A lap úgy tudja, a kereset befogadásáról még nem született döntés. Hernádi Zsoltnak tavaly szeptember 25-ig kellett volna megjelennie a gyanúsítotti kihallgatásán Zágrábban.

Horvátországban azzal gyanúsítják, hogy vesztegetési pénzt fizetett Ivo Sanader volt kormányfőnek azért, hogy a Mol meghatározó befolyást szerezzen az horvát olajipari cég, az INA irányításában. Miután nem jelent meg, a zágrábi megyei bíróság ügyészségi kezdeményezésre elrendelte előzetes letartóztatását.

Az elnök-vezérigazgató tavaly felkerült az Interpol körözési listájára, a horvát hatóság európai elfogatóparancsot is kiadott ellene. Az ügyben korábban a magyar Központi Nyomozó Főügyészség már folytatott egy eljárást, amit bűncselekmény hiányában megszüntettek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.