1,6 millió helyett

Napi 600 ezer hordóra csökkent Líbia olajtermelése

A líbiai olajexport bonyodalmai miatt kissé emelkedik a kőolaj szabadpiaci ára: az Európában irányadó északi-tengeri Brent olajfajta pénteken hordónként (159 liter) 107,58 dolláron zárt a legközelebbi, februári határidőre.

2014.01.12 12:21MTI

Líbia olajtermelése jelenleg napi 600-650 ezer hordó, a lehetséges napi 1,6 millió hordó helyett, a lázadó csoportok okozta zűrzavar és nehézségek miatt - mondta Líbia olajipari minisztere, Abdelbari Aruszi vasárnap.

"Tárgyalunk a lázadókkal, és remélhetőleg békés megoldásra jutunk, mert nem akarunk erőszakot alkalmazni, hacsak el nem fogy minden más lehetőség" - idézte a minisztert a Reuters hírügynökség.

A líbiai olajexport bonyodalmai miatt kissé emelkedik a kőolaj szabadpiaci ára: az Európában irányadó északi-tengeri Brent olajfajta pénteken hordónként (159 liter) 107,58 dolláron zárt a legközelebbi, februári határidőre, 86 centtel drágábban, mint csütörtökön az Intercontinental Exchange (ICE) londoni jegyzésében. A gázolaj változatlanul, tonnánként 907,25 dolláron végzett, a benzin gallononként (3,78 liter) 0,0265 dollárral 2,6691 dollárra drágult az előző záróárhoz képest.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.