A New York Timest nem adták

Most a Wall Street Journalt venné meg a kínai milliárdos

Miután kosarat kapott a The New York Times napilap megvételével próbálkozó kínai milliárdos, most a The Wall Street Journal újság iránt érdeklődik.

2014.01.09 13:45MTI

Az egyebek mellett meglepő ötleteiről és magamutogatásáról ismert férfit bírálják "nevetséges" törekvése, "önfényezése" miatt.

A sina.com hírportál beszámolója szerint Csen Kuang-piao milliárdos a héten utazott az Egyesült Államokba, s eltökélt szándéka, hogy megvásároljon egy amerikai újságot vagy hírportált.

Csen célja a vásárral egy hiteles Kína-kép bemutatása, emellett lapjában pedig globális fontosságú témáknak, így környezetvédelmi kérdéseknek vagy a világbékének is teret nyújtana.

A férfi eredeti terve a The New York Times felvásárlása volt, amely sikertelenül végződött, így a milliárdos más lapok felé fordul, és most a The Wall Street Journal megvételével próbálkozik.

Az újrahasznosító üzemével vagyont szerző, Kínában a hírességek sorába tartozó milliárdost "nevetséges" törekvése miatt többen hangosan kritizálták, egyszerű "showként", "önfényezésként" leírva azt.

Csen a hétvégén a Global Times napilapban megjelent írásában kért arra mindenkit, hogy vegyék komolyan őt és terveit. A jótékonykodásáról, meglepő ötleteiről, nem utolsósorban pedig magamutogatásáról elhíresült férfi angol nyelvű névjegykártyája okán is a kínai sajtóba került és a közbeszéd tárgyává vált.

Azon a férfi a legbefolyásosabb kínaiként, erkölcsi vezetőként, földrengésen segítő hősként, a legjobban ismert és leginkább kedvelt példaképként említi magát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.