A rezsicsökkentés eredménye

Hitelből fűt karácsonykor a Szegedi Hőszolgáltató

Hitel a melegért - 1 milliárd forintos támogatás, hogy a szegediek ne fagyjanak a karácsonyfa mellé.

2013.12.21 09:45MTI
Hőmérő higanyszála nem hazudik

Hitelből fűti már karácsonykor a 27 ezer szegedi távfűtéses lakást a Szegedi Hőszolgáltató Kft., mivel a cégnek egymilliárd forintos hiánya halmozódott fel - írta szombati számában a Népszabadság.

Az 51 százalékos tulajdonrészt birtokló szegedi önkormányzat és a kisebbségi Alfa Nova egymilliárd forint értékben nyújt kölcsönt a hőszolgáltatónak. A szegedi közgyűlés pénteken szavazta meg a hitel folyósítását azzal, hogy a távfűtő dolgozzon ki tervet, miként tudja megspórolni és visszaadni az összeget.

A lap megjegyzi azt is, hogy a közgyűlés hosszú vita után elfogadta azt is, hogy hárommilliárd forintért stadion épüljön a városban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.