Még így se az igazi

A GKI 1 százalékra emelte GDP-előrejelzését

A GKI Gazdaságkutató Zrt. 0,3 százalékról 1 százalékra emelte a 2013. évi GDP-prognózisát, ami még így is alatta marad a 2011. évinek.

2013.12.11 12:29MTI

A 2013. évi inflációs becslését az intézet mérsékelte: az idei évre a korábban jelzett 2,2, helyett 1,8 százalékos inflációt várnak. Az államháztartási hiányt pedig a GDP 2,8 százalékára teszik a szeptemberben prognosztizált 3 százalékhoz közelítő értékkel szemben.

A GKI az idei belföldi felhasználás alakulását 1,2 százalékos bővülésre módosította. Jövőre a kutatóintézet 1,3 százalékos GDP-növekedéssel, 2,9 százalékos államháztartási hiánnyal és 2,1 százalékos inflációval számol.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.