December 1-től

Berényi János lett a HITA elnöke

Orbán Viktor miniszterelnök 2013. december 1-jei hatállyal Berényi Jánost nevezte ki a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) elnökévé.

2013.12.05 09:58MTI
MTI

Az állami vállalatok és a versenyszektorba tartozó cégek vezetésében egyaránt komoly tapasztalattal bíró szakember a szülési szabadságon lévő Dobos Erzsébetet váltja a hivatal élén - áll a HITA közleményében.

A korábban többek között a GYSEV-et, a MÁV-ot és a MALÉV-ot is vezető, valamint a Hungaroring Sport Zrt. elnöki feladatait ellátó közgazdász izgalmas kihívásnak tekinti új feladatát.

Bízik benne, hogy tapasztalatával hozzájárulhat a kormány keleti nyitás koncepciójában megfogalmazott feladatok sikeres megvalósításához, mindenekelőtt a kkv-k exportteljesítményének növeléséhez és a külföldi tőke Magyarországra történő beáramlásának elősegítéséhez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.