Öt év

900 milliós utazási keret - szerződött a parlament

A 900 milliós keret nem jelenti azt, hogy ennyiből ki is kell jönnie a Háznak öt évig: ha hamarabb elfogy, akkor újra kell szerződniük valakivel

2013.12.02 08:50ma.hu

Öt évre kötött utaztatási szerződést a United 4 Bonafini Binder Kft.-vel a parlament, nettó 700, bruttó mintegy 900 millió forintos keret erejéig - írja a Blikk. A keretből az országgyűlési képviselők és az Országgyűlés Hivatalának alkalmazottjai, így például Kövér László házelnök is utazhat.

A nyertes céget közbeszerzési eljárás keretében választották ki, a kiválasztott cég előnye volt, hogy 24 órában rendelkezésre áll. A cég többek között hivatalos utazások szervezését, repülő- és vonatjegyek intézését, külföldi szállásfoglalást és autóbérlést vállalt, valamint ún. VIP-asszisztenciát is biztosít a Liszt Ferenc téren a kiutazóknak.

A megállapodás értelmében a cég évi 450-495 utazás megszervezését, illtetve 1200-1320 fő utaztatását vállalta. Az árban a repülőjegyek lemondása vagy módosítása benne van, az utasbiztosítás viszont már nem: ezért napi nettó 149 forintot számolnak fel.

A 900 milliós keret nem jelenti azt, hogy ennyiből ki is kell jönnie a Háznak öt évig: ha hamarabb elfogy, akkor újra kell szerződniük valakivel - írta a Blikk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.