5 kopejkával

Gyengül a rubel

Az orosz jegybank ismét eltolta a rubel árfolyamsávjának határértékeit szerdán, hogy megállítsa a fizetőeszköz további gyengülését.

2013.11.27 10:05MTI

A jegybank szerdán azt közölte, hogy ezúttal ismét 5 kopejkával emelte a határértékeket, 32,65 illetve 39,65 rubelre a dollárból és euróból álló devizakosárhoz képest.

A jegybank automatikusan 5 kopejkával feljebb tolja az árfolyamsáv határértékeit, amint 400 millió dollárnál többet költ devizaeladásra a rubel védelmében.

Június végén változtattak hosszú idő után először az árfolyamsávon, 31,65-38,65 rubelről indulva, novemberben eddig hatodszor került sor sávszélesítésre.

Szerda reggel a dollár-euró devizakosár egy egysége 38,25 rubelt ért, kedden délután 38,22 rubelt, egy hete 37,83 rubelt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.