Merre mozdulnak a papírok?

Tőzsde - Vegyes nyitás várható Európában

Nem lesz határozott iránya a kereskedésnek az elemzők szerint a szerdai nyitáskor a fontosabb európai értéktőzsdéken.

2013.11.27 08:45MTI

A londoni FTSE-100 mutató 4 ponttal, 0,1 százalékkal mozdulhat el lefelé. A frankfurti DAX 23-25 ponttal - 0,3 százalékkal - erősödhet arra a hírre, hogy még év végéig megalakulhat a német nagykoalíciós kormány. A párizsi CAC-40 index 9-10 ponttal, 0,2 százalékkal nőhet nyitáskor.

A Dow Jones által megkérdezett brókerek szerint az európai piacok oldalazni fognak a hét hátralévő részében, mert a csütörtöki hálaadás napi amerikai kereskedési szünet után újból megnövekvő forgalomra készülnek. A befektetők emellett a jövő pénteki amerikai foglalkoztatási adatokat várják, mert ezeknek komoly hatása lehet arra, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed mikor kezdi meg a havi 85 milliárd dolláros eszközvásárlás csökkentését.

A nap folyamán a Gfk német gazdaságkutató ismerteti a decemberre vonatkozó német fogyasztói hangulatindexet, és közlik a harmadik negyedéves brit GDP-adatokat.

Kedden a londoni értéktőzsde fő mutatója, a FTSE-100 58,40 pontos, 0,87 százalékos romlással 6636,22 ponton zárt. A frankfurti DAX-30 9,88 pontos, 0,11 százalékos mínusszal 9290,07 ponton végzett. Párizsban a CAC-40 24,40 ponttal, 0,57 százalékkal 4277,57 pontra gyengült.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.