Világgazdaság

Már tizenegy város szeretne kaszinót

Az I-es kategóriába az a kaszinó tartozik, amelyben legalább 100 játékasztal, valamint 1000 pénznyerő automata üzemel. Ez alatt minden kaszinó másodvonalbeli.

2013.11.22 08:17MTI

Összesen már 11 település: Győr, Debrecen, Szombathely, Pécs, Szeged, Miskolc, Nyíregyháza, Szentendre, Hévíz, Gyula és Balatonfüred szeretné, hogy kaszinó nyíljon a városukban - olvasható a pénteki Világgazdaságban.

A napilap cikke ismerteti, hogy a települések képviselőtestületei többnyire augusztusban, illetve szeptemberben fogadtak el támogató határozatot arról, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium pályázatot írhat ki a városban. A lista egyetlen új tagja Gyula, hiszen a többi városban korábban működött már kaszinó.

A legjobban talán Hévíz szeretne kaszinót, ugyanis a II. kategóriás nyitását is támogatta, de megfontolásra javasolta a szaktárcának I. kategóriájú játékkaszinó létesítését is. Az I-es kategóriába az a kaszinó tartozik, amelyben legalább 100 játékasztal, valamint 1000 pénznyerő automata üzemel. Ez alatt minden kaszinó másodvonalbeli.

Jelenleg Budapesten két, Sopronban egy kaszinó működik. Korábban úgy lehetett tudni, hogy a tárca csak kilenc új kaszinóban gondolkozik, azóta viszont már megszavazták azt a módosítást, hogy a koncessziós díj összege levonható a fizetendő játékadóból - ismerteti a Világgazdaság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.