Londoni elemzők: veszélyesen alacsony infláció!

Defláció réme fenyegeti Magyarországot

A Magyar Nemzeti Bank valószínűleg jóval 3 százalék alá csökkenti alapkamatát a jelenlegi enyhítési ciklusban és erre szükség is lesz a deflációs kockázat miatt.

2013.11.21 13:50MTI

A Royal Bank of Scotland (RBS) londoni befektetési részlegének felzárkózó piacokkal foglalkozó elemzői a napokban Magyarországon tettek tájékozódó látogatást. A következtetéseikről összeállított, csütörtökön Londonban ismertetett összegzésükben közölték: további öt, egyenként 0,20 százalékpontos MNB-kamatcsökkentést és így 2,40 százalékig süllyedő jegybanki alapkamatot várnak.

Az RBS elemzőinek prognózisa szerint az MNB enyhítési ciklusának utolsó kamatcsökkentése 2014 márciusában lesz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.