Hitelminősítés

A Fitch szerint javul a befektetői megítélés

Az európai intézményi kötvénypiaci befektetők többsége szerint már nem az euróövezet esetleges elhúzódó recessziója jelenti a legnagyobb európai hitelpiaci kockázatot - közölte új felmérésének adatai alapján szerdán Londonban a Fitch Ratings.

2013.11.20 15:49MTI

A nemzetközi hitelminősítő negyedik negyedéves felmérésében 102 kötvénypiaci befektetési alap vett részt; e társaságok együtt hétezer milliárd euró befektetői tőkét kezelnek.

A válaszadóknak csak a 40 százaléka sorolta a nagy európai hitelpiaci kockázatok közül az első helyre az euróövezeti recesszió elhúzódásának lehetőségét. Az ezzel kapcsolatos hangulat markáns javulását mutatja, hogy a Fitch előző, júliusi felmérésében 71, a májusi körkérdésben pedig 86 százalék nevezte a legnagyobb európai hitelpiaci kockázatnak a valutaunió elhúzódó recesszióját.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.