Nagyobb befogadóképesség

Bölcsődét és óvodát fejlesztettek a XII. kerületben

Megnövelte a befogadóképességet és korszerűsítette az energetikai rendszereket a XII. kerületi önkormányzat egy bölcsődében és két óvodában.

2013.11.20 08:04MTI
MTI, archív

A beruházásokat nagyrészt pályázati forrásból valósították meg. Az önkormányzat arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Krisztinavárosi Bölcsőde két csoporttal bővült, amire a magas gyermekszám miatt volt nagy szükség.

A közel 165 millió forintos beruházás része a három éve kezdett bölcsődefejlesztési programnak, aminek köszönhetően egyetlen gyerek felvételi kérelmét sem kellett elutasítani. A bővítés után az eddigi 72 mellett további 24 gyermeket tud fogadni az intézmény.

A bölcsődét korszerűsítettek, s a tetőn elhelyezett, úgynevezett fotovoltaikus napelemek segítik az energiatakarékos üzemeltetést. Az önkormányzat átadta a felújított Kimbi Óvodát is, ahol egy új, három csoportszobás szintet alakítottak ki. Ezekben hatvan gyermeket tudnak elhelyezni.

A tájékoztatás szerint a 200 millió forintos beruházás részeként kicserélték a tetőszerkezetet, a padlóburkolatokat és a külső nyílászárókat is. A Kimbi óvoda és a Normafa óvoda tetejére is napelemes rendszereket telepítettek, amelyek részlegesen biztosítják a két intézmény villamos energia ellátását. Ezek összköltsége több mint 55 millió forint volt. Hamarosan korszerűsítik a Svábhegyi Bölcsődét is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.