Dubaji légikiállítás és vásár

Bemutatkozott a Boeing777x, vették is, mint a cukrot - videó

Az amerikai Boeing repülőgépgyár vasárnap bemutatta 777-es típusú, hosszú járatú utasszállító repülőgépének új változatát, a 777X-et, és mindjárt megrendelést kapott 259 ilyen gépre négy arab légitársaságtól.

2013.11.17 12:25MTI
Forrás: youtube.com

Száz megrendelést kapott keskeny törzsű repülőgépekre is egy helyi légicégtől.

A megrendelők közül az egyik, az Emirates légitársaság közben megrendelést adott az európai Airbusnak is ötven A380-as típusú óriás utasszállítóra.



A múlt hét elején még nem volt biztos, hogy a Boeing időben előrukkolhat-e a 777-essel, miután a Boeing dolgozói leszavazták az új kollektív szerződés tervezetét.

A világ két legnagyobb repülőgépgyára, a Boeing és az Airbus között idén is éles a verseny a fellendülőben lévő piacon. A Boeing idén eddig kevesebb nettó új megrendelést szerzett, de jobban áll a szállítással, mint vetélytársa.

Az amerikai vállalat idén november elejéig 957 nettó megrendelést kapott, és 530 repülőt adott át a megrendelőknek. Az Airbus idei új nettó megrendelés-állománya 1215 volt október végén, de közben csak 504 gépet tudott átadni.

A Boeingnek összesen 4800 megrendelése volt utasszállító repülőgépekre e hónap elején, az Airbusnak 5400.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.