Egy "bűnbánó" maffiatag köpött

Szállodákat koboztak el az olasz maffiától

Az olasz rendőrség 150 millió euró értékben kobozott el javakat, köztük két négycsillagos szállodát egy calabriai maffiacsaládtól.

2013.11.12 14:25MTI
Olasz rendőrök a legfoglalandó hotelben

A telefonlehallgatások és egy "bűnbánó" maffiatag vallomása alapján nem férhet kétség hozzá, hogy a névleges tulajdonos Giuseppe Mattiani és Pasquale nevű fia a 'ndrangheta szolgálatában állt, és a Gallico klán pénzét mosta tisztára - közölte a bíróság.

A szállodákat a 90-es években vették meg és fejlesztették fel. Az egyik az olasz félsziget legdélebbi részén, a másik Rómában van. A nagy fogás az utóbbi: az olasz főváros egyik legszebb részén álló Grand Hotel Gianicolo, amelyet egy régi kolostorból építettek át luxusszállóvá a klán hasznára.

Az elkobzott javak között vannak más ingatlanok, kilenc gépjármű és 13 zárolt bankszámla. A 'ndranghetát Olaszország legveszélyesebb maffiacsoportjának tartják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.