Országgyűlés

A mezőgazdasági bizottság elutasította az áfacsökkentés kiterjesztését

Elutasította az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottsága hétfői ülésén azt a javaslatot, hogy az 5 százalékos általános forgalmi adót (áfa) terjesszék ki több alapvető élelmiszerre, valamint tegyék lehetővé a rövidebb időközönkénti áfa-visszaigénylést a sertéságazat termelői számára.

2013.11.11 13:56MTI

Gőgös Zoltán (MSZP), a bizottság alelnöke javaslatát, hogy ezeket a testület bizottsági módosító indítványként nyújtsa be az Országgyűlésnek, a kormánypárti többség elutasította.

A kormánypárti képviselők egyrészt technikai okokra - az adótörvény elfogadásának menetrendjére - hivatkoztak, másrészt arra, hogy nem veszélyeztethetők a jövő évi költségvetésben lefektetett makrogazdasági célkitűzések.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.