Szalmával, kukoricaszárral üzemel

Átadták a pécsi erőmű új biomassza-tüzelésű blokkját

Átadták a pécsi erőmű 24 milliárd forintból épült új biomassza-tüzelésű blokkját.

2013.11.07 12:52MTI

A Dalkia cégcsoporthoz tartozó Pannonpower fejlesztésének eredményeként a meglévő fatüzelésű mellett épült, szalmával, kukoricaszárral, valamint energianáddal üzemelő 35 megawattos villamos energia és 70 megawattos hőtermelő kapacitású berendezés a maga nemében a legnagyobb Magyarországon.

Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter beszédében hangsúlyozta: a beruházás illeszkedik a kormánynak az ország energiaimport-függőségének csökkentésére irányuló koncepciójába, hozzájárul a megújuló energia részarányának növeléséhez, és jelzi, hogy a piaci szereplők bíznak a magyar gazdaság növekedésében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.