2019-ben járnak le

Richter-részvényekre átcserélhető kötvényeket bocsát ki az MNV

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) legfeljebb hozzávetőlegesen 900 millió euró (267 milliárd forint) értékben, 2019-ben lejáró, Richter-részvényekre, vagy a részvények értéke alapján meghatározott készpénzre átcserélhető új kötvényeket bocsát ki.

2013.11.06 09:25MTI

A kibocsátásból származó bevétel a 833 millió euró értékű, 4,4 százalékos kamatozású, 2014-ben lejáró, az MNV által kibocsátott, Richter Gedeon részvényekre átcserélhető kötvények visszavásárlását finanszírozza, a kibocsátással egyidejűleg történő készpénzes ajánlattételi és jóváhagyási felhívás szerint – közölte a Richter Gedeon Nyrt. szerdán a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A kötvényeket 30-35 százalék közötti átváltási prémiummal értékesítik, árazásuk szerdán lesz. Az új kötvények várhatóan 3,375-3,875 százalék közötti éves kamatszelvénnyel rendelkeznek majd, és félévente fizetnek kamatot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.