Gazdasági kapcsolatok

Varga Mihály az orosz Állami Duma alelnökével tárgyalt

A két ország közötti gazdasági kapcsolatokat, különösen a tudományos-technológiai együttműködés lehetőségeit tekintette át Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Szergej Zseleznyak, az orosz Állami Duma alelnöke kedden Budapesten.

2013.10.29 19:53MTI
MTI

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közleménye szerint egyetértettek abban, hogy a kétoldalú kapcsolatok ígéretesen fejlődnek, számos területen kínálnak lehetőséget a további együttműködésre.

A felek megállapodtak, hogy elsősorban az energetika, a kereskedelem, az egészségipar és a kutatás-fejlesztés területén élénkítik a kapcsolatokat. Magyarország partnerországainak rangsorában a harmadik Oroszország, az Európai Unión kívüli országok közül pedig az első helyen áll.

Magyarország 2012-ben 1,2 százalékos részesedéssel a 18. helyen állt Oroszország kereskedelmi partnereinek sorában. Az idei év első hét hónapjában a kétoldalú áruforgalom 8 százalékkal bővült és meghaladta a 7 milliárd dollárt.

A főleg gépekből, gépi berendezésekből és feldolgozott termékekből álló magyar export 2 milliárd dollár volt, a túlnyomórészt energiahordozókból álló import 5 milliárd dollárt tett ki - közölte az NGM.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.